Idag är det barnmorsketajm!

Hejsan Svejsan.

Idag har man varit hos sin barnmorska och allt var bra med mig och knorren. Växer som vi ska och jag ligger under medel nu för vad man bordde men fortfarande innanför gränsvärdet! Så inget fel på mig!

Snart ska jag köra upp till min underbara svärmor på lunch och bara snacka skit gissar jag. Känner att det var ett tag sen man var där och jag saknar dom faktiskt. Har fått en underbar familj i och med att jag blev tillsammans med Peter.!

I eftermiddag ska jag se om jag kan baka lite bröd och se vad jag ska ha till middag! Jag har inte funderat ut något än. Nu när man är hemmafru kan man hitta på litegrann som man vill. hihi

Ja det var väl allt från mig. Ska se om jag kan fixa en bild på magen!



Jag gjorde vid mina naglar och det blev ett lila nagellack och det är snyggt ihop med min fina förlovnings ring! Än är jag inte knubbig om mina händer! Tack och lov!



Detta är jag idag! Vad tycks?

Kramar om

Älsklingarna! Några av dom!



Fritte! Min äslakde lille pojk!



Så här billigt säljer sig Penny! Hon avgudar Peter så det är tur att båda är så söta!

Söndag!

God Förmiddag!

Imorse åkte Peter och Trixi på jakt vilket resulterade i att Fritte han väckte mig så snart de gick ut genom dörren. Jag betalde räkningarna och satte igång tvättmaskinen sen tänkte jag att vi kunde åka till mamma och pappa på söndags frukost. Det var en himmla bra ide då det vankades engelsk frukost som det görs ibland. Stekt ägg, bacon och korv och lite pytt i panna. Mums säger jag! Och en kopp kaffe på det! Man är som en ny människa med den frukosten. Fritte han fick lite torrfoder och en macka med leverpastej. Så han är med mätt och lycklig.

Dagen kommer att vara rätt lugn och jag tror jag ska fortsätta att sy på min duk. Får se hur långt jag kommer med den. Tror jag kan komma rätt långt idag om jag får sitta en stund. Men man får se hur mycket ro man har i kroppen också för det är nog lite sämre med det!

Igår var jag med Elin P och Elvira R och handlade i stan. Blev en amnings behå till ett hutlöst pris och ett halsband till Fritz, och två nya mamma leggings. Har knappt inga byxor att ha på mig för de är så slitna. Man fastnar ju för vissa byxor nu när man är gravid. Men snart så är det över. Men får nog använda leggingsen ett tag efter också innan magen försvinner. TRÄNA TRÄNA längtar som tusan.

Ja det var väl allt från mig idag. Har inte hänt så mycket än eftersom klockan inte är så mycket än. Funderar på att ta en tur på ängen med vovvarna om jag orkar!

Puss och kram

Föressten till min storebror i Rödeby...Jag saknar och Älskar er och hoppas att ni får vara friska och krya alla tre nu! Puss

V 34+0

Nu har man inte länge kvar av sin graviditet.

Tog två bilder nu så får ni se hur magen växer och gror. Känner mig inte så stor faktiskt och det kan nog vara bra för psyket om inget annat!



Svarta kläder är tacksamt. Tack och lov för den som uppfann svart färg!



Detta är jag idag! Ska snart iväg på möte!

Ikväll ska man äta hemma hos mamma och pappa. De ska ha stekt sill och potatismos. Gott säger jag!
Ska fortsätta mitt städande efter mötet sen kommer mamma och hjälper mig med att sätta upp gardiner! Hon är den snällaste mamma man kan önska sig!

Kramar om er!

3 dagar och 1 kväll!

...Det är vad jag har kvar att arbeta! SKÖNT. Man räknar ner och varvar ner även om man inte alltid tänker på att man gör det! Men det ska bli skönt att gå hem och pyssla och dona innan knorren kommer. Så man hinner ladda upp för något som ska vara livet ut. Föräldraskap!

Idag går den lediga dagen i städandets tercken. Har dammsugit, dammat, och håller på att torka golven. Tvättmaskin och torktumlare går för fullt och det känns bra att fixa och dona. Det luktar gott här hemma! Fint som snus har det blivit. Hade behövt att putsa fönstrena men jag pallar inte det och det blir dessutom inte bra när jag gör det så det får va! Måste komma på något knep! Hundarnas korgar har jag rist och det var inte lite grus som var där men hoppas de blir glada när de lägger sig i dom! Just nu är de små liven ute för annars kan man inte städa som man vill. Fritz jagar och skäller på dammsugaren och moppen. Men jag skrattar så jag får ont i magen och det tycker han är så skoj ju! 

Ska baka kanelbullar i em till min sambo så blir han glad och nöjd. 
Jag ska ta lite bilder på huset också och lägga upp. Just nu så får det vänta för det är lite stökit i alla rummen eftersom jag håller på att plocka och dona. 

Ja det var kort och gott från mig. Kramar om er allihopa  

Hejsan Svejsan

... Idag ska man arbeta en kväll och avsluta sitt helg arbete också. Skönt faktiskt. Behöver vila...eller rättare sagt jag behöver stor städa nu när jag är ledig. Tänkte jag skulle gjort det idag innan jobbet men jag kännde att nej jag låter min lediga dag gå åt till detta istället.

Fick maila eltjänster om min torktumle behållare och bak plåtar som jag beställde strax efter tretton helgen. Så får se om ajg kan hämta dom i morgon när jag är ledig. Skulle vilja köra min torktumlare för glatta livet nu. Lakan och påslakan tar en evig tid att torka på sträck och där vill jag ju hänga upp annat.
Fritz börjar lugna ner sig lite nu så tror att Trixan är på sista etappen av sitt löp. Längtar tills hon inte är villig mer för då ska Fritte se på anar bullar.
När jag är ledig nu så ska jag göra kanel bullar med till min älskade sambo. Han är så himmla sugen på kanelbullar och jag har jäst och allt hemma så tänkte jag kunde göra det också.

Helgen har man arbetat och man har varit helt slut i rutan när man kommit hem. Känner att jag tror det blir lagom att gå hem den 31 jan. Barnmorskan lär bli lycklig i alla fall. Hon började undra om jag någonsin skulle sluta jobba...Hon är för kär hon.

Sitter hemma hos pappa och ska snart till jobbet. Håller på att brodera på min jul duk så den kanske blir klar till denna julen som kommer. Har inte så många dukar så jag tänkte att jag kan ju bidra med den jag har! Fin som snus kommer den att bli och det är rätt skoj förutom att man vet att man efterstygnen kvar. Inte så skoj! Men jag kommer bli stolt som en tupp när den färdig. Har sagt till mig själv att jag ska inte ta hem den försen jag är klar med de handarbetena jag har hemma. För annars lägger jag bara de åt sidan och de ska ju hänga på knorrens rum. Får lägga upp bilder på det jag har gjort klart.

Ja annars är det inget mer som har hänt. Ska bli en skön vecka denna veckan.
Tack och hej


Alfred busunge!

18 jan 2012

Hejsan Allihopa.

8 pass kvar att arbeta innan man ska gå hem för att vänta på knorren, föda knorren och ta hand om knorren. Kan bli mycket intressant detta!

Jag känner av fötterna vid revbenen och det är lite irriterande men inte mer speciellt när man sitter ner. Men ja det finns inte hur mycket plats som helst så vad gör man. Knorren ligger åt högra sidan och rullar rundor. Mycket spännande. Man kan känna Knorren tydligt nu om den är vaken. Annars är det lugnt.

Min käre lille brorson Alfred är lite sjuk. Han har nån mag influensa och är hemma från dagis. Stackars liten. Han är ju min lille pojk. Man vill bara pussa och hålla om honom men jag vet att han har två föräldrar som gör det men ändå. Fasters kramar och pussar är de bästa! hihi

Lille Fritz tycker om lilla Trixis rumpa just nu så det är bara till att hålla isär de små liven. Har inte lust att ha en kull valpar lagom till jag själv ska föda. Men söta hade de blivit. Rolig korsning om inget annat!

Idag har jag gjort lite efterstygn på mina hand arbeten. Sofie om du läser detta så tyck synd om litegrann. Du vet vad jag går igenom...HAHA men tänkte jag skulle bli klart med något innan Knorren kommer så jag kan börja med nåt annat roligt senare. Känns bra att få det färdigt.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Får väl se vad som kan hända i morgon. Jobba ska jag ju men innan dess ska jag nog hitta på något. Får väl ta lite bilder och lägga upp här om inget annat!

Kramar om på er alla.

Helgen har gått för fort!

Hejsan Allihopa!

Denna helgen har sprungit iväg. Peter och jag har plockat och flyttat grejor och kastat em massa saker och tror knappast att vi kastat så mycket som vi bordde. Men snacka om att slut resultatet är fint och underbart! Älskar mitt hem. Underbart att bjuda in folk utan att det ska vara upp och ner överallt. Visst är det lite kvar men det är sånt som får tas efterhand.

Jag känner mig lite slut efter denna helgen måste jag erkänna. Jag tror dock jag är på väg att bli sjuk. Är frösen, snuvig och mår konstigt. Men vila gör susen men inte för mycket heller för då kan man inte sova på natten.




Vårt sovrum. Går i lila och grått med svara möbler. Tjusigt. Jag ska lägga upp gardinerna. Har ju fått en symaskin i present så nu kan jag inte smitta undan. Tror det kommer bli ett samtal eller två till mamma om detta. Hon är expert på gardiner. Men hon har hunnit med att sy en del.


KNORRENS RUM



Här inne fattas lite, gardiner och blommor.



Vaggan är Peters. Den ska knorren få ligga i när den liten och innan den börjar stoja och stimma. Inte vanligt med vaggor. Hoppas den gillar den lite i alla fall så man kan alternera lite mellan spjäll sängen och vaggan



Så här ser jag ut i V 32+5. Kan inte påstå att jag är så där överdrivet stor men det ska man väl vara glad för gissar jag. Magen och kroppen blev inte som jag trodde att den skulle bli i början men man hade väl en bild också att man skulle vara smal med en bula bara och så blev det inte riktigt. Men jag är glad ändå. För mycket av mina kläder passar än bortsett från byxor. Så tackar för att leggings och mys byxor är inne. HAHA

Fritz och Trixi är glada över att vi öppnat lite mer av huset. De springer runder och är lyckliga. Tvättstugan är jätte fin nu och ja Hela huset för att vara ärlig. Ska ta bilder på resten också av den delen vi inte är så mycket så får ni se det också.

56 dagar kvar tills knorren kommer!

Har så svårt att inse att det snart bara är 50 dagar till jag ska vara gravid. Jag vet inte precis om jag har hunnit njuta eller hur man ska säga. Jag har ju haft en vardag ändå. Man känner nu att barnet sparkar mer och mer men om jag tycker det är jobbigt eller eller så vill jag inte påstå. Jag är nu höggravid och jag vett i katten hur jag ska känna. Jag tycker att många har överdrivet upplevt saker värre än vad jag trodde att de skulle göra.

Jag tänker mycket på en gammal klasskompis från gymnasiet som ligger i Lund och har inte haft en bra graviditet. Tycker det är synd om henne för hon kan nog inte njuta så mycket med den oro att bäbisen kan komma när som helst igenligen. Det tråkiga är också att den lilla ska vara där en hel månda mer än min så den är defentivt inte redo att komma ut än. Men allt kan hända.

Känslan jag har är att det är en liten flicka i magen. men man vet aldrig. Kanske en pojk. Blir glad för vilket som. Blir det en flicka så kan den busa med Elvira när de blir äldre och pojken kan busa med Alfred, Gabriel och Hampus. Så mig kvittar det men detta är det sista av graviditeten som är spännande. Vad det är som är där inne och gömmer sig.

I morgon ska jag plocka undan julen efter jobbet och bara hålla fredag sen. Ska bli mysigt. Första helgen på länge som jag inte har något planerat och det är inte fy skam. Skönt att bara vara hemma för en gångs skull. Blir väl att fortsätta plocka ur barnkammaren och sortera så jag kan börja inreda rummet så som vi vill ha det hela. Mycket att stå i. Sen ska jag packa en bb väska till mig och knorren för man vet aldrig när det blir dax sen. Så man ska slippa göra det efter att vattnet har gått. Kanske inte det smidigaste om ni frågar mig men visst har man det lugnt och inga värkar så är det ingen brådska in på bb direkt men det får man ju ringa och kolla med dom när det blir dax för det. Har en massa kontroller kvar att göra nu och det blir mer och mer spännande. Varje gång vill man höra bäbisens hjärta bara för att veta att det är bra där inne. Tycker faktiskt att jag har en lugn bäbis för tillfället och det har kännts så hela graviditeten. Kanske för att jag och Peter är rätt lugna av oss.

Nej nu ska jag göra mig klar för jobb. Vi Ses allihopa

11 jan 2012

God morgon i stugorna.

Idag ska man jobba och stå i precis som vanligt. Fast jag jag har glassig tid idag. 10-15! Inget fel att ha den turen igentligen.

Var hos BM igår och allt var bra med Knorren. Jag hade ju dock tagit mig 11 kilo sen jag blev gravid så tyckte ju det var mindre skoj. Men allt det ska jag gå ner och lite till sen när knorren är ute. Jag hoppas jag får ett matvrak till barn som så mjölken i brösten inte räcker till så jag måste börja med välling annars får jag så illa fortsätta amma ju. Men man kan inte börja banta försen knorren slutat amma. Så smal till denna sommaren blir jag nog inte men vintern kanske.

Idag står inte mycket på agendan ska kanske ner till mormors lägenhet en sväng och tömma gammal mat och dona. Så slipper mamma göra det efter sitt jobb. Ibland måste man hjälpas åt som en familj ska göra. Och mamma och pappa ställer upp himmla mycket för mig så då får jag åtgälda detta på det lilla vis jag kan.

Så nu sitter jag hemma hos pappo och ska gosa med vovvarna innan jag sticker till jobbet. Så ni får ha en bra dag allihopa. Jag skriver snart igen skulle jag tro och jag ska lägga upp en bild på magen.

Kramar

Första inlägget 2012

Hejsan och god fortsättning på detta nya år.

Känner att detta året kommer att gå i livets tecken i och med att man ska få barn och se detta barn växa upp. Just nu känns det väldigt levande inuti magen också. Sparkar och har sig när man vilar och går och lägger sig men kan inte säga att det gör ont. Kan kännas konstigt men absolut inte ont. Tror jag har lyssnat på för många människor som har haft mindre bra graviditeter så i och med att man går och tror det värsta så kan det bara bli bättre. Men har också insett att man ska ta mycket man får höra med en nypa salt eller ett helt kar. Tråkigt faktiskt men det är så jag upplever det!

Året har börjat bra. Man har jobbat och stått i fortfarande och ska göra så ett tag till. Känner inte att jag behöver gå hemma från den 7 januari men allt kan klart hända. så det känns bra att falla tillbaka på intyget men ändå.
Nyåret firade vi med Peters syster Maria och hennes familj och vänner. Mycket trevligt var det och Fritz klarade av smällarna bra. Han brydde inte sig. Min pojk är bäst!

Snart så ska man plocka bort julsakerna och det är så man längtar faktiskt. Jag vill plocka redan nu och bara få undan den så man kan välkommna våren och det gröna istället! Är trött på julen nu. Fast det är man nästan innan den kommer. Men bara nästan.

Igår var man på middag hos bästa Elin och Emil och man blev mätt precis som vanligt. Mumsigt värre. Sen spelade vi ett spel och snackade skit vilket alltid är skoj. Tack för den goda maten Elin!

I helgen är det jobb som gäller och kalas. Tobbe har fyllt 30 år och ska fira med familjen på lördag så det ska bli skoj! Ikväll så är vi bortbjudna också men då kan inte jag komma för jag jobbar men Peter ska fira Jan- åkes 60 års dag i alla fall. Mycket trevliga människor.

Ja det var allt från mig. Puss och Kram

RSS 2.0